ИНСАДЕНТ

30 течни капсули

Стоматолошко средство со благопријатен ефект на пародонтозата. Секоја капсула содржи висококвалитетен стандардизиран екстракт од десапонифицирана фракција на Zea Mays (пченка) 30mg и фолна киселина 200mcg.

Употребливо до: 02/2019

425.00 ден

Description

INSADENT®/ИНСАДЕНТ®

solucaps (течни капсули)

Здрави гингиви за здрави заби

Што претставува Инсадент?

Стоматолошко средство со благопријатен ефект на пародонтозата.

Секоја капсула содржи висококвалитетен стандардизиран екстракт од десапонифицирана фракција на Zea Mays (пченка) 30mg и фолна киселина 200mcg.

Намена

 • При некои заболувања на гингивите и пародонтот: воспаление на гингивите и пародонтот (гингивити и пародонтоза);

 • За отстранување на лош здив од устата и при секундарна ксеростомја (сувост на уста) од медикаментозно потекло.

Дејство

 • Покажува противвоспалително и регенерирачко дејство на сврзното ткиво и епителот во усната шуплина.

 • Ја намалува ресорпцијата на алвеоларната коска.

 • Ја зголемува продукцијата на плунката и ја намалува нејзината вискозност.

Дозирање

 • При гингивит и пародонтоза Инсадент се зема по 1 течна капсула 2 пати дневно, непосредно пред јадење во период од 3 месеци.

 • При други состојби, производот се зема од 1 до 2 течни капсули дневно.

 • Инсадент не се препорачува кај мали деца.

Да не се надминува препорачаната дневна доза.

Да не се користи како замена за разновидната исхрана.

Чување

Да се чува на суво место, недостапно за деца, на температура под 25оС.

Предности

 • 100% природен производ;

 • Практично безбеден;

 • Не се забележани несакани ефекти при подолготрајна употреба.

Additional information

Weight 0.036 lbs

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “ИНСАДЕНТ”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *