ФОЛИВИТ ФЕРО

30 течни капсули

Хематолошко средство со благопријатен ефект на создавањето на крв (хемопоезата). Ги содржи трите најважни состојки, неопходни за образувањето на црвените крвни зрнца и хемоглобинот, железо 15mg (како железен фумарат 45.60mg), фолна киселина 400mcg и 9mcg витамин В12.

Употребливо до: 03/2019

348.00 ден

Description

FOLIVIT FERO®/ФОЛИВИТ ФЕРО®

solucaps (течни капсули)

За нормално формирање на крв

Што претставува Фоливит феро?

Хематолошко средство со благопријатен ефект на формирањето на крв (хематопоезата). Ги содржи трите најважни состојки, неопходни за образувањето на црвените крвни зрнца и хемоглобинот, железо 15mg (како железен фумарат 45.60mg), фолна киселина 400mcg и 9mcg витамин В12.

Намена при:

 • Недостаток на фолна киселина, витамин В12 и железо

 • Недостаток, кој настанал како резултат на загуба на крв

 • Хронична злоупотреба на алкохол

 • Нарушувања на ресорпцијата

 • Подолготрајна хемодијализа

 • Инфекции др.

Дејство

 • Железото учествува во синтезата на хемоглобин во еритроцитите.

 • Фолната киселина и витамин В12 учествуваат во создавањето на миелинските обвивки на ’рбетно мозочните нерви.

Дозирање

 • Се препорачува секоја жена, која е бремена или планира бременост да зема по 1 solucaps дневно. Примањето треба да продолжи во целиот период на бременоста, 3 месеци после раѓањето и во текот на доењето.

 • По 1 solucaps дневно после јадење, со малку течност. Траењето на приемот зависи од здравствената состојба, но не помалку од 3 месеци.

Да не се надминува препорачаната дневна доза.

Да не се користи како замена за разновидната исхрана.

Чување

На суво место, недостапно за деца, на температура под 25оС.

Предности

 • Активните состојки се наоѓаат во специјална течна форма (solucaps).

 • Нема ограничување во употребата на Фоливит феро за време на бременост и доење, како и кај дeца.

 • Фоливит феро е безбеден. Не се забележани несакани ефекти при подолготрајна употреба.

Additional information

Weight 0.037 lbs

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “ФОЛИВИТ ФЕРО”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *