ЏИНЏИРА ЦИНК ПИРИТИОН СПРЕЈ

100ml спреj

GinGira® Zinc Pyrithione/ ЏинЏира® Цинк Пиритион

Против првут, сува и проблематична кожа

ЏинЏира Цинк Пиритион е козметички производ. Содржи цинк пиритион со докажан ефект против првут, хидратанти и емолиенти. Има благопријатен ефект при проблематична, сува и груба кожа на рацете,  петите и телото. Ја смирува, навлажнува, омекнува кожата и ја подобрува нејзината еластичност. Се наоѓа во иновативна високотехнолошка форма – специјална емулзија во вид на спреј.

100 ml спреј

594.00 ден

Description

GinGira® Zinc Pyrithione/ ЏинЏира® Цинк Пиритион

ЏинЏира Цинк Пиритион е специјална спреј – емулзија. Содржи активна состојка цинк пиритион со докажан ефект против првут, хидратанти и емолиенти.

Намена:

ЏинЏира Цинк Пиритион се применува при првут, како и при проблематична, сува и груба кожа на рацете, петите и телото.

Дејство:

ЏинЏира Цинк Пиритион ја смирува, навлажнува, омекнува кожата и ја подобрува нејзината еластичност. Хидратантите и емолиентите кои влегуваат во составот на ЏинЏира Цинк Пиритион ја имитираат природната водено-липидна бариера и делуваат како природен навлажнувачки фактор. Емолиентите ја намалуваат загубата на вода, ја омекнуваат и смируваат кожата. Двете компоненти взаемно се надополнуваат и го потенцираат ефектот на активната состојка.

Дозирање:

 • Може да се употребува до 6 пати дневно.
 • Пред употреба, флаконот треба да се промеша и се нанесува на скалпот во рамномерен тенок слој. Ако е неопходно, козметичкиот производ се втрива во кожата.

Чување:

На суво место, недостапно за деца, на температура под 25оС.

Предности:

 • ЏинЏира Цинк Пиритион се наоѓа во иновативна високотехнолошка форма – специјална емулзија во вид на спреј.
 • Удобна за употреба.
 • Не ја валка и не ја суши кожата.
 • Осигурува долготраен контакт со скалпот.
 • Погоден е за сите типови на коса, не ја суши и не ја мрси кожата.
 • Може да се применува, како на скалпот, така и на другите делови на телото.
 • Може да се употребува долготрајно.
 • Не содржи конзерванси, бои и ароматизатори.
 • Нема несакани ефекти.

Additional information

Weight 0.143 lbs

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “ЏИНЏИРА ЦИНК ПИРИТИОН СПРЕЈ”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *