ИМУНОБОР БРОНХО

30 растителни капсули

IMUNOBOR® Broncho / ИМУНОБОР® Бронхо

За респираторниот систем

Имунобор Бронхо капсули е граничен производ кој во својот состав како активни компоненти содржи 500 mg. екстракт од кора на Мачкина канџа (Uncaria tomentosa bark.extr.) и 40 mg. екстракт од корен и лист на Ехинацеа (Echinacea purpurea)

30 капсули

 

Description

IMUNOBOR® Broncho / ИМУНОБОР® Бронхо

За респираторниот систем

Имунобор Бронхо го подобрува функционирањето на имуниот систем, ја зголемува природната одбрана на организмот против акутни и хронични заболувања на респираторниот систем.

Секоја капсула содржи висококвалитетни стандардизирани екстракти од Мачкина канџа 500 mg. и Ехинацеа 40 mg.

Намена:

Граничниот производ Имунобор Бронхо капсули може да помогне и се препорачува:

  • за јакнење на организмот и спречување на појава на горни и долни респираторни инфекции,
  • кај вирусни, бактериски и фунгални инфекции : отитис медиа, фарингитис, синузитис, алергиски ринитис, настинка и грип, голема кашлица (пертусис), кандидијаза.
  • како имуностимулатор и како дополнителна терапија при хемотерапија.

Дејство:

За екстрактите од Мачкина канџа (Cat’s claw) – Uncaria tomentosa е докажано и потврдено дека поседуваат антиинфламаторно (антивоспалително) дејство,антимутагено, антивирално и антиоксидативно дејство. Екстрактите од Ехинацеа (Echinacea purpurea ) имаат имуностимулирачко, антиинфламаторно, антимикробно дејство (антибактериско,антивирално,антифунгално). Потоа антинеопластично дејство (како комплементарна терапија при хемотерапија), вунерабилно дејство (за заздравување на рани).

Дозирање:

Возрасни: во првите 10 дена се употребува 3 пати по 1 капсула дневно после јадење, а потоа – 1 до 2 капсули дневно.
Деца: 1 – 2 капсули дневно, во зависност од возраста.

Предности:

  1. 100% природен производ
  2. Без несакани ефекти
  3. Состојките во Имунобор Бронхо имаат имуностимулирачко, антиинфламаторно, антимикробно дејство.

 

 

 

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “ИМУНОБОР БРОНХО”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *