ИМУНОБОР КИДС

30 растителни капсули

IMUNOBOR® Kids / ИМУНОБОР® Кидс

Имуномодулатор создаден специјално за деца

Имунобор Кидс капсули препаратот претставува комбинација од природни имуномодулатори – бета глукан и Ехинацеа. Специјално создаден за да ја помага нормалната функција на имуниот систем кај децата во училишна возраст. Придонесува за подобрување на општата состојба на организмот. Покажува позитивно влијание при често боледување. Може да се применува заедно со антибиотска терапија.

30 растителни капсули (VGcaps)

673.00 ден

Description

IMUNOBOR® Kids / ИМУНОБОР® Кидс

Поддршка за имунолошкиот систем

Една капсула содржи висококвалитетни стандардизирани екстракти од Ехинацеа 40 mg. и бета глукан 150 mg.

Намена при:

  • Профилакса и симптоматска терапија кај инфекции – вирусни, бактериски и габични.
  • После антибиотска терапија.
  • Често боледување.
  • Бактериско носителство.

Дејство:

  • Стимулира производство на имуни клетки.
  • Ја зголемува активноста на имуните клетки и нивната способност да ги убиваат бактериите и другите микроорганизми.
  • Има директен антимикробен ефект на редица микроорганизми.
  • Ја зголемува локалната имуна заштита на лигавиците на бронхијалните, цревните и уринарните патишта.

Дозирање:

  • Кај деца до 12 години – 2 пати дневно по 1 капсула на гладно,
  • Кај деца над 12 години – 3 пати дневно по 1 капсула на гладно.

Да не се надминува препорачаната дневна доза. Да не се користи како замена за разновидната исхрана.

Чување:

На суво место, недостапно за деца на температура под 25оС.

Additional information

Weight 0.038 lbs

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “ИМУНОБОР КИДС”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *