ИМУНОБОР УРО АКУТ

20 растителни капсули

Имунобор Уро Акут® / Imunobor Uro Akut®

Активно им помага на уринарните патишта.

Имунобор Уро Акут капсули е граничен производ кој во својот состав како активна компонента содржи 300 мг високо пречистен стандардизиран екстракт од плодови на Американска црвена боровинка (12% PAC).

Се употребува за здрава и отпорна слузница на уринарните патишта. Дејствува од првиот ден на употреба.

20 растителни капсули

 

Description

Имунобор Уро Акут® / Imunobor Uro Akut®

Активно им помага на уринарните патишта

Имунобор Уро Акут капсули е граничен производ кој во својот состав како активна компонента содржи 300 мг високо пречистен стандардизиран екстракт од плодови на Американска црвена боровинка (12% PAC).

Намена при:

Граничниот производ Имунобор Уро Акут капсули може да помогне и се препорачува за профилакса (спречување) на бактериски инфекции на уринарниот тракт, кај акутен циститис, уретритис, акутни уринарни инфекции, асимптоматска бактериурија, склоност кон чести инфекции.

Дејство:

Американската црвена боровинка (Vaccinium macrocarpon) преку проантоцијанидините тип А, означени како PAC, дејствува антиадхезивно и антимикробно, притоа не дозволувајќи прилепување на бактериите за слузницата на уринарните патишта. Делува и во промена на рН на урината (ја закиселува рН), преку конверзија на бензоичната киселина во хипурна киселина. Активно помага на функцијата на уринарниот тракт, придонесува за одржување на здрава и издржлива слузница и нормална алкално – кисела рамнотежа на урината.

Дозирање:

Возрасни – по 1 растителна капсула до 2 пати дневно.

Деца над 1 година – по 1 растителна капсула дневно.

Предности:

  • 100% природен производ
  • Без несакани ефекти на антибиотици
  • Многу голема количина на пречистен екстракт од Американска црвена боровинка
  • Растителна капсула (VGcaps)

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “ИМУНОБОР УРО АКУТ”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *