ИМУНОБОР УРО

30 растителни капсули

IMUNOBOR® Uro / ИМУНОБОР® Уро

За уринарниот систем

ИМУНОБОР УРО капсули е граничен производ кој содржи голема количина екстракт од плодови на Американска црвена боровинка – ефективно природно средство при инфекции на уринарен тракт и бета глукан – имуномодулатор од природно потекло.

Помага во заштитата на клетките од слободните радикали и ја поддржува нормалната функција на уринарниот тракт. Придонесува за зголемување на локалната имунолошка заштита на уринарниот систем.

30 капсули

 

Description

IMUNOBOR® Uro / ИМУНОБОР® Уро

Создаден специјално за уроинфекции

ИМУНОБОР УРО е граничен производ кој ја зголемува природната одбрана на организмот од уринарни инфекции и помага за отстранување на бактериите од уринарниот систем.

Секоја капсула содржи 300 mg. Бета Глукан и 150 mg. стандардизиран екстракт од Американска црвена боровинка.

Намена при:

Граничниот производ ИМУНОБОР УРО капсули може да помогне и се препорачува за:

  • профилакса (спречување) на бактериски инфекции на уринарниот тракт, со одржување на алкално-киселата рамнотежа на истиот и создавање услови за здрава слузница.
  • има благопријатен ефект врз функцијата на имунолошкиот систем.

Дејство:

За бета глукан е докажано  и потврдено имуномодулирачкото дејството. Учествува во подобрување на имунолошкиот систем, додека Американската црвена боровинка (Vaccinium macrocarpon),преку проантоцијанидините тип А, означени како PAC,  дејствува антиатхезивно и антимикробно, притоа не дозволувајќи лепење на бактериите за слузницата на уринарниот тракт. Делува и во промена на PH на урината (во кисела PH), преку конверзија на бензоичната киселина во хипурна киселина.

Дозирање:

Возрасни – 2 пати по 1 растителна капсула дневно, пред јадење.

Деца над 1 година – по 1 растителна капсула дневно, пред јадење.

Предности:

  1. 100% природен производ
  2. Без несакани ефекти
  3. Покажува синергистички ефект со голем број антибиотици и ја зголемува нивната ефикасност доколку се применуваат заедно.

 

Additional information

Weight 0.049 lbs

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “ИМУНОБОР УРО”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *