ИМУНОБОР

30 капсули

IMUNOBOR®  / ИМУНОБОР® 

За имунолошкиот систем

Имунобор капсули во својот состав содржи природни екстракти од: кора од Мачкина канџа (Uncaria tomentosa bark extr.), екстракт од кора на По Деарко (Tabebuia impetiginosa ), екстракт од корен на Мака (Lepidium meyenii) и екстракт од лист на Херба Мате (Ilex paraguariensis ).

Интензивно го поддржува организмот при чести заболувања. Помага во забрзување на процесот на заздравување на раните. Ја подобрува општата состојба на организмот.

30 капсули

Description

IMUNOBOR® / ИМУНОБОР® 

За имунолошкиот систем

Имунобор капсули е граничен производ кој во својот состав како активни компоненти содржи екстракт од кора од Мачкина канџа 500 mg. , екстракт од кора на По Деарко 50 mg., екстракт од корен на Мака 50 mg. и екстракт од лист на Јерба Мате 50 mg.

Намена при:

Граничниот производ Имунобор капсули може да помогне и се препорачува за:

  • Превентивно за јакнење на организмот и спречување на појава на горни и долни респираторни инфекции,
  • Како краткотраен третман на настинка и нејзините симптоми (растечен нос, болки во грлото, омалаксаност)
  • Како имуностимулатор и како дополнителна терапија при карцином.
  • При артритис (воспаление на зглобовите) и при мијалгија (болка во мускулите )
  • Секојдневно, за подобрување, тонизирање и балансирање на сите функции на организмот
  • Хронична слабост
  • Воспалителни промени на гастроинтестиналниот систем: гастритис (воспаление на слузницата на желудникот), Хронова болест и др.

Дејство:

За екстрактите од мачкина канџа (Cat’s clаw)- Uncaria tomentosa е докажано и потврдено дека поседуваат антиинфламаторно (антивоспалително) дејство,антимутагено, антивирално и антиоксидативно дејство. Екстрактите од По Деарко му помагаат на организмот да се избори со вирусни, бактериски и габични инфекции. Активните состојки на Мака и Јерба мате ја подобруваат функцијата на жлездите со внатрешно лачење, ја зголемуваат одбрамбената способност на организмот и содржат голем број на витални хранливи супстанции.

Дозирање:

По една капсула, 3 пати на ден, во временски период од 10 дена, потоа дозата се намалува до 1 капсула на ден.

 

 

 

 

 

 

Additional information

Weight 0.048 lbs

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “ИМУНОБОР”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *