ИНСАДЕНТ

30 течни капсули

Insadent® / Инсадент®

Здрави гингиви за здрави заби

Инсадент содржи висококвалитетен стандардизиран екстракт од пченкарна свила и фолна киселина. Има благопријатен ефект при заболувања на гингивите и пародонтоза. Поттикнува регенерација на сврзното и на епителното ткиво во усната празнина. Придонесува за отстранување на лош здив и сувост во устата. Помага за засилување на продукцијата на плунка и намалување на нејзиниот вискозитет.

30 капсули

467.00 ден

Description

Insadent® / Инсадент®

Стоматолошко средство со благопријатен ефект на пародонтозата.

Секоја капсула содржи висококвалитетен стандардизиран екстракт од десапонифицирана фракција на Zea Mays (пченка) 30 mg. и фолна киселина 200 µg.

Намена при:

 • При заболувања на гингивите и пародонтот: воспаление на гингивите и пародонтот (гингивити и пародонтоза);
 • За отстранување на лош здив од устата и при секундарна ксеростомја (сувост на уста) од медикаментозно потекло.

Дејство:

 • Покажува противвоспалително и регенерирачко дејство на сврзното ткиво и епителот во усната шуплина.
 • Ја намалува ресорпцијата на алвеоларната коска.
 • Ја зголемува продукцијата на плунката и ја намалува нејзината вискозност.

Дозирање:

 • При гингивит и пародонтоза Инсадент се зема по 1 течна капсула 2 пати дневно, непосредно пред јадење во период од 3 месеци.
 • При други состојби, производот се зема од 1 до 2 течни капсули дневно.
 • Инсадент не се препорачува кај мали деца.

Да не се надминува препорачаната дневна доза. Да не се користи како замена за разновидната исхрана.

Чување:

На суво место, недостапно за деца, на температура под 25оС.

Предности:

 • 100% природен производ;
 • Практично безбеден;
 • Не се забележани несакани ефекти при подолготрајна употреба.

 

 

Additional information

Weight 0.036 lbs

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “ИНСАДЕНТ”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *