ОСТЕОБОР ФОРТЕ

30 капсули

Osteobor® Forte / Остеобор® Форте

За здрави коски

Остеобор Форте е рационална комбинација од природни состојки, која обезбедува здрава состојба на коскениот систем. Помага за намалување на ризикот од остеопороза. Придонесува за покачување на густината и цврстината на коските, минерализацијата и правилната апсорпција на калциумот. Ја олеснува болката и воспалителните процеси.

30 капсули

673.00 ден

Description

Osteobor®  Forte/ Остеобор® Форте

Остеобор Форте е рационална комбинација од природни состојки, која ја осигурува добрата здравствена состојба на коскениот систем. Содржи калциум, иприфлавон, метилсулфонилметан, аскорбинска киселина, витамин D3, магнезиум, L-лизин, екстракт од Equisetaceae, цинк и пиридоксин.

Намена при:

 • Болки во зглобовите и воспалени зглобови.
 • Oстеопороза.
 • Ја нормализира коскената маса и минерализација.
 • Ги одржува здрави коските, зглобовите, лигаментите и тетивите.
 • Ја зголемува густината и цврстината на коските.
 • Помага во образувањето на колагенот и заздравувањето на ткивата.
 • Го помага заздравувањето на сврзното ткиво.

Дејство:

 • Помага за намалување на ризикот од остеопороза.
 • Ја зголемува коскената густина и цврстина, минерализацијата и правилното преземање на калциум.
 • Ја намалува коскената ресорпција.
 • Ја олеснува болката.
 • Го намалува воспалението на зглобовите.

Дозирање:

 • За намалување на ризикот од остеопороза се примаат по 1-2 капсули дневно после јадење.
 • Дневната доза при докажана остеопороза при менопауза е 2 капсули.
 • При сенилна остеопороза – 1 капсула.
 • При стероиндуцирана остеопороза – 2 капсули.

Да не се надминува препорачаната дневна доза. Да не се користи како замена за разновидната исхрана.

Чување:

На суво место, недостапно за деца, на температура под 25оС.

 

Additional information

Weight 0.059 lbs

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “ОСТЕОБОР ФОРТЕ”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *