ФЕМИНОРМ ОСТЕО

30 растителни капсули

FEMINORM® Osteo / ФЕМИНОРМ® Остео

При менопауза, за здрави коски

Феминорм Остео содржи целосна комбинација од моќни фитоестрогени (структурно и функционално ги надополнуваат женските полови хормони) и активна форма на витамин Д. Природните состојки на производот придонесуваат за благопријатниот ефект врз функцијата на женскиот полов систем и намалување на менопаузалните тегоби. Исто така делуваат врз коскеното ткиво, со тоа што витаминот Д овозможува полесно усвојување на калциумот. Придонесува за полесно надминување на остеопорозата и менопаузалните тешкотии.

30 растителни капсули (VGcaps)

609.00 ден

Description

FEMINORM® Osteo / ФЕМИНОРМ® Остео

Феминорм Остео содржи два фитоестрогени – Trifolium pratense и Cimicifuga racemosa и Vitamin D

Една растителна капсула содржи: Trifolium pratense 250 mg., Cimicifuga racemosa 30 mg. и Vitamin D како холекалциферол 400 IU (10µg).

Намена при:

  • Феминорм Остео се користи за рана превенција од остеопороза.
  • При остеопенија и остеопороза.
  • После употреба на Феминорм или Феминорм Дуо и после престанок на хормоносупституциона терапија.

Дејство:

  • Феминорм Остео содржи фитоестрогени кои структурно и функционално го надополнуваат женскиот полов хормон – естрадиол, така што селективно се врзуваат за специфичните естрогени бета рецептори и го надоместуваат хормоналниот дисбаланс во женскиот организам за време на менопауза.
  • Фитоестрогените влијаат благопријатно врз коскеното ткиво и врзувањето на калциумот. Истовремено со фитоестрогените делува и витаминот Д, преку неговата активна форма вит. D3 (холекалциферол). Тој го помага врзувањето на калциумот и фосфорот во коскеното ткиво и го подобрува тонусот на мускулите.

Дозирање:

По 1 растителна капсула на ден.

Да не се надминува препорачаната дневна доза. Да не се користи како замена за разновидната исхрана.

Чување:

На суво место, недостапно за деца, на температура под 25оС.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “ФЕМИНОРМ ОСТЕО”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *