ФОЛИВИТ ФЕРО

30 течни капсули

Folivit Fero® / Фоливит Феро®

Против анемија

Фоливит Феро ги содржи трите најважни состојки за образување на црвените крвни клетки и хемоглобин – железо, фолна киселина и витамин B12. Погоден при недостаток на овие состојки како резултат на загуба на крв, нарушувања во ресорпцијата, злоупотреба на алкохол, долготрајна хемодијализа, инфекции. Има благопријатен ефект врз формирањето на крв (хематопоеза). Се препорачува при бременост и доење.

30 течни капсули (Solucaps).

382.00 ден

Description

Folivit Fero® / Фоливит Феро®

Секоја solucaps содржи железо 15 mg. (како железен фумарат 45.60 mg), фолна киселина 400 µg.,  и 9 µg.  витамин В12.

Намена при:

 • Недостаток на фолна киселина, витамин В12и железо
 • Недостаток, кој настанал како резултат на загуба на крв.
 • Хронична злоупотреба на алкохол.
 • Нарушувања на ресорпцијата.
 • Подолготрајна хемодијализа.
 • Инфекции.

Дејство:

 • Железото учествува во синтезата на хемоглобин во еритроцитите.
 • Фолната киселина и витамин В12 учествуваат во создавањето на миелинските обвивки на ’рбетно мозочните нерви.

Дозирање:

 • По 1 solucaps дневно после јадење, со малку течност. Траењето на приемот зависи од здравствената состојба, но не помалку од 3 месеци.
 • Се препорачува секоја жена, која е бремена или планира бременост да зема по 1 solucaps дневно. Примањето треба да продолжи во целиот период на бременоста, 3 месеци после раѓањето и во текот на доењето.

Да не се надминува препорачаната дневна доза. Да не се користи како замена за разновидната исхрана.

Чување:

На суво место, недостапно за деца, на температура под 25оС.

Предности

 • Активните состојки се наоѓаат во специјална течна форма (solucaps).
 • Нема ограничување во употребата на Фоливит феро за време на бременост и доење, како и кај дeца.
 • Фоливит Феро е безбеден. Не се забележани несакани ефекти при подолготрајна употреба.

 

 

Additional information

Weight 0.037 lbs

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “ФОЛИВИТ ФЕРО”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *