ЏИНЏИРА АКТИВ СПРЕЈ

30ml спреj

GinGira®Activ spray/ ЏинЏира®Актив

За чувствителна кожа

ЏинЏира Актив спреј е козметички производ. Содржи цинк оксид, екстракт од камилица и невен, хидратантни компоненти и емолиенти. Погоден е за чувствителна кожа. Придонесува за омекнување и хидратирање на кожата. Произведен е во модерна козметичка форма – специјална емулзија во вид на спреј. Активно ја заштитува кожата од надразнувања и ја одржува во добра состојба. Удобен е за употреба и не ги запушува порите.

30 ml спреј

610.00 ден

Description

GinGira® Аctiv/ ЏинЏира® Актив

ЏинЏира Актив спреј е производ од козметичката линија GinGira. Погоден е за чувствителна кожа. Произведен во модерна козметичка форма – специјална емулзија во вид на спреј.

Содржи цинк оксид, екстракт од камилица и невен, хидратантни компоненти и емолиенти.

Дејство:

 • ЏинЏира Актив спреј има заштитно, омекнувачко, хидратирачко и тонизирачко дејство врз кожата.
 • Цинк оксидот создава заштитен филм, кој ја заштитува кожата од неповолните надворешни фактори.
 • Цинк оксидот се користи и како физички ултравиолетов филтер во козметиката за заштита од сонце за деца и возрасни, така што ја заштитува кожата од штетните ултравиолетови зраци на сонцето.

Екстрактот од невен ги има следните својства:

 • Ја заштитува кожата од иритации.
 • Го спречува стареењето на кожата.

Екстрактот од камилица ги има следните својства:

 • Ја омекнува и тонизира кожата.
 • Ја одржува кожата во добра состојба.
 • Хидратантите и емолиентите ја имитираат природната водено-липидна бариера, при што ја омекнуваат и навлажнуваат кожата и ја подобруваат нејзината еластичност. Взаемно се надополнуваат и го засилуваат ефектот на активните состојки.

ЏинЏира Актив спреј ја смирува, навлажнува, омекнува и ја подобрува еластичноста на кожата.

Дозирање:

 • ЏинЏира Актив спреј се употребува кај деца и возрасни 3 пати дневно.
 • Зафатениот дел се прска рамномерно, по потреба се втрива во кожата.
 • Ако е неопходно се користи до 6 пати дневно.
 • После 5-7 дена терапијата се продолжува со ЏинЏира Алба или ЏинЏира Алба Бебе.

Флаконот ЏинЏира Актив пред употреба треба добро да се промеша.

Само за надворешна употреба.

Да се избегнува контакт со очите.

Чување:

Во оригиналното пакување, на температура до 25оС, на места недостапни за деца.

Предности:

 • Удобен е за употреба.
 • Не ја валка и не ја суши кожата, не ги запушува порите.
 • Безбеден е за долготрајна употреба.
 • Не содржи конзерванси, бои и ароматизери.

Additional information

Weight 0.067 lbs

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “ЏИНЏИРА АКТИВ СПРЕЈ”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *